torsdag den 30. oktober 2014

Anmeldelse af filmen Tusindfryd

Opgave:
I skal forestille jer, at I er ansatte på et bosted. Bostedet har sin egen lille avis. En fast artikel er en filmanmeldelse. I skal nu lave en anmeldelse af Tusindfryd med bostedets brugere som målgruppe.


5 kommentarer:

  1. Filmen Villa Tusindfryd er fra 1999, og er en filmatisering af bogen af samme navn fra 1992, som er skrevet af Martha Christensen.

    Filmen handler om 6 udviklingshæmmede personer, som flytter fra deres institution og ud i et hus, huset Villa Tusindfryd. Her skal de bo og klare sig selv, kun med et enkelt ugentlig besøg fra pædagogen Elisabeth.
    Den ene af huset beboere, Gudrun fungerer som husets husmor, som laver mad og i det hele taget står for det praktiske i huset.
    Morten er på en måde husets leder. De går alle på jobs hverdag med undtagelse af Nicki. Nicki går i stedet rundt og leger i området. Han bliver gode venner med en lille dreng der hedder Mikkel. Mikkel bor i blokkene tæt på Tusindfryd. Så Nicki går stort set dagligt over og leger med Mikkel i gården hvor Mikkel bor.
    Ingvar, Frans og Ib skal på et tidspunkt på en bodega og have nogle øl mens de ser en fodboldlandskamp. Besøget på bodegaen tager pludselig en uventet drejning og slutter bræt!

    Filmen kan helt klart anbefales, fordi den er autentisk og skilter godt hvilke udfordringer udviklingshæmmede kan komme ud for i starten, når de flytter ud blandt andre mennesker i et almindeligt villakvarter. Det er en spændende og rørende film, som både er sjov men på samme tid også lidt barsk. Men bliver revet med af filmen og får sig en rigtig god filmoplevelse.

    SvarSlet
  2. Filmen Tusindefryd er en barsk fortælling, om syv udviklingshæmmede, som kommunen flytter fra deres institution til et stort, gammelt hus som hedder villa Tusindfryd, i et ganske almindeligt villakvarter.
    Villa Tusindefryd er et bo tilbud, hvor de skal lære at begå sig i den "normale" dagligdag, uden opsyn fra pædagoger.
    I hverdagen sker der overraskenede slemme ting og det "normale" ser ned på dem. Filmen er udviklet på en livagtig måde, ved at vise en tragisk fortælling omkring hvad der kan ske, ved at sætte udviklingshæmmede ud for sig selv.

    Vi synes at du skal se den, da den giver en slem fortælling om, hvor galt det kan gå.

    af: Alex, Lars, Niels & Anna.

    SvarSlet
  3. Anmeldelse af Tusindfryd:

    Filmen Tusindfryd er en barsk og realistisk film, om nogle udviklingshæmmede beboer som bliver anbragt ude i samfundet i et stille og roligt kvarter.
    Det er ikke alle i kvarteret der accepterer dette, de har forskellige holdninger og meninger.
    Beboerne på Villa Tusindfryd føler at de oplever svigt fra pædagogerne, idét at der ikke er opsyn med dem regelmæssigt, og at de ikke føler at de får den hjælp der er behov for.
    Vi anbefaler filmen til andre mennesker, ved at man får en indsigt i hvordan en hverdag for nogle udviklingshæmmede kan opleves.

    Bedømmelse: 3 ud af 5.

    SvarSlet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  5. Tusindfryd er filmatiseret ud fra romanden ”Tusindfryd” skrevet af Martha Christensen i 1992.

    Tusindfryd handler om syv udviklingshæmmede der bliver flyttet fra en institution til et bofællesskab, hvor de skal prøve at klare sig selv. De skal prøve at være ligesom andre normale mennesker, men det går ikke lige efter planen; det er svært for dem at indordne sig, og de bliver heller ikke accepteret af alle i byen som de bor i, så de bliver jaget væk til sidst og det ender derfor med at de kommer tilbage til den institution de kom fra.

    Filmen er meget realistisk, ved at man får et indblik i hvordan de udviklingshæmmede bliver modtaget af andre ”normale” mennesker. Filmen viser hvordan det kan foregå, når en gruppe udviklingshæmmede skal flytte ud for sig selv, og skal klare sig selv på egen hånd.

    Tusindfryd viser hvad der kan ske af dårlige ting i en by hvor ikke alle bliver accepteret.

    SvarSlet